Gezonde basis

Wilt u uw gezondheid verbeteren en/of uw gewicht optimaliseren, dan ligt de basis bij een gezond uitgebalanceerd eetpatroon, afgestemd op de individuele voedingsvraag van uw lichaam. Door het huidige aanbod van voedingsmiddelen en de veranderde opinies over gezonde voeding is ons eetpatroon uit balans geraakt. Er wordt minder aandacht besteed aan de samenstelling en bereiding van de maaltijden, waarbij veelvuldig industrieel bereide producten worden gebruikt. Door deze “uitgeklede” en hiermee onvolwaardige voeding ontstaan tekorten aan essentiële voedingsstoffen, resulterend in behoefte tussendoor en in de avond. Hierdoor moeten we dagelijks vechten tegen hetgeen we voelen en hetgeen we willen.

Er is altijd een oorzaak bij een ongewenst hongergevoel. Deze dient daarom aan de bron te worden aangepakt en opgelost. In balans brengen van een gezonde basis Een disbalans in ons eetpatroon veroorzaakt uiteindelijk gezondheidsproblemen, zoals overgewicht, diabetes 2, hoge bloeddruk en hoge cholesterolwaarden. Door uw eetpatroon in balans te brengen met de individuele voedingsvraag van uw lichaam, kan dit de gezondheid sterk verbeteren.

Orthomoleculair

Uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat er wel degelijk een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en gezondheidsproblemen. Zo is inmiddels duidelijk dat onvolwaardige voedingsgewoonten en de daaruit voortvloeiende voedingstekorten een rol spelen bij het ontstaan van gezondheidsproblemen. Maar zij kunnen ook voedingstekorten veroorzaken, mede door de medicatie die hiervoor gebruikt wordt.
Zowel met het doel gezondheidsproblemen te voorkomen als met het doel gezondheidsproblemen te behandelen, kan het nodig zijn, naast een zo volwaardig mogelijke voeding, extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. Met specifieke aanpassingen binnen het eetpatroon en het gebruik van voedingssupplementen is meer te bereiken dan men denkt.

Meer informatie vindt u op:
www.ingridietist.nl.

Het privacybeleid van de afzonderlijke zorgprofessionals is van toepassing. Gezondheidscentrum Hulsberg is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van deze site. Evenmin is Gezondheidscentrum Hulsberg aansprakelijk voor elektronische communicatie via deze site.